2009-06-27 17:25 #0 av: johan-ahlback

Den nya versionen av Xaseco släpptes för ett tag sen för att kunna uttnytja den nysläppta serverclienten bättre. Så om du kör med en gammal version av Xaseco är det dags att uppdatera.

Efter den nya servclienten är spelet säkrare än någonsin. Men på grund av det var man tvungen att uppgradera Xaseco också.

Dedimania, locals och Checkpoint tracking har blivit förbättrade och fungerar nu näst intill perfekt. Vilket gör det väldigt svårt att fuska.

En annan sak som fixats är en bugg där spelare med siffror i loginet inte sparas i databasen. Men nu fungerar det lika bra som ett login utan siffror.

Du kanske behöver uppgradera server programvaran också. den senaste versionen kan du hämta här: http://www.tm-forum.com/viewtopic.php?f=28&t=14203

Senaste Xaseco kan du hitta här: http://www.gamers.org/tmn


Uppgradera från v1.08

Du behöver inte byta ut alla filer om du ska uppgradera från v1.08 till v1.09 utan det räcker att uppdatera de här filerna:

aseco.php, adminops.xml, config.xml, musicserver.xml, plugins.xml, rasp.xml, includes/GbxRemote.bem.php, GbxRemote.inc.php, basic.inc.php, gbxdatafetcher.inc.php, rasp.settings.php, replayparser.inc.php, sminfofetcher.inc.php, tmxinfofetcher.inc.php, types.inc.php, localdb/aseco.sql, rasp.sql, plugins/chat.admin.php, plugin.autotime.php, plugin.checkpoints.php, plugin.dedimania.php, plugin.localdatabase.php, plugin.musicserver.php, plugin.rasp.php, plugin.rasp_chat.php, plugin.rasp_jukebox.php, plugin.rasp_votes.php, plugin.rounds.php, plugin.track.php, plugin.uptodate.php, jfreu.plugin.php, mistral.idlekick.php

Kolla i dina nuvarande filer om du har ändrat något i dem sedan börjar du ersätta dem.

Uppgradera från äldre Xaseco versioner

Tyvär måste du ersätta alla filer då det inte finns någon lista. dessutom måste du lägga till en ny tabell i databasen som heter extra. Det medföljer en sql fil som du kan imortera.

Om du uppdaterar en äldre version av Xaseco måste du uppdatera server programvaran. Den nyaste versionen är : TrackmaniaServer 2009-05-25.