2009-06-22 17:23 #0 av: johan-ahlback

Det är svårt att veta skillnaden mellan de två spelen men skillnaderna är ganska få. Spelen går till exempel in i varandra och de som har Trackmania Nations (TMNF) spelar med de som har Trackmania United (TMUF). Förutsatt att man spelar på en server med stadium banor.

Den största skillnaden är att TMUF kostar medan TMNF är gratis. Och då förstår man att TMUF har mer innehåll än TMNF.

En sådan sak är miljöerna man kan spela i. TMNF har bara en miljö, stadium, medan TMUF har 7 olika typer av miljöer, inklusive stadium.

En annan skillnad är att om man har TMNF så visas inte sina egen skapade skins för andra, man måste köpa TMUF för det.

TMUF innehåller också en egen valuta som heter coppers som man använder för att köpa banor, bilar och skins i spelet. Det gör man genom manialinks som är Trackmanias egen webbläsare.

Så är det värt att köpa TMUF?
Egentligen har man inte användning för coppers eftersom man kan ladda ner banor, bilar, skins osv från internet. Den största användningen man har av coppers är om man har egen server eller om man är med i ett team som har egen server för med hjälp av coppers kan man höja LP nivån på sin server.

Men de 7 olika miljöerna i TMUF väger upp det tillsammans med de roliga singelplayer banorna. Det tillkommer även andra spelsätt i den. De spelsätten är stunts där man ska göra stunts för att få poäng, puzzle där man ska bygga klart en bana så att man kan köra den på snabbast sätt. Och platform där man tar sig från plattform till plattform.

Enligt mig är det värt att köpa TMUF. För det kostar bara mellan 200 och 300 hundra kronor i butik nu och man får mycket för de pengarna.

3...2...1...GO!